Fritéza vodní MovilFrit F 10, stolní, 230 V
MOF-050020020000101
Není sklademProfesionální stolní VODNÍ fritéza F 10, MOVILFRIT se systémem VODA a OLEJ, vhodná pro všechny gastronomické provozy. Díky unikátnímu použití vody a oleje v jedné nádobě patří k velice oblíbeným výrobkům na trhu. Vybavena systémem pohyblivých těles, který má řadu výhod, jako je úspora energie, vyšší rychlost fritování a delší trvanlivost oleje.
26 741 Kč
25 386 KčSleva -1 355 Kč
- Vhodné pro všechny gastronomické provozy.
- Unikátní řešení voda/olej
- Stolní provedení
- Automatický zvedací systém
- Vyrobeno výhradně z nerezavějící oceli AISI 304 (18/10)
- Tloušťka nerezové oceli 1 mm
- Lisovaná nádrž z jednoho kusu v AISI 304, bez svařování a se zaoblenými rohy
- Odpadový filtr ve spodní části nádrže.
Parametry:
- Rozměry: 325 × 510 × 475 mm
- Rozměr koše: 185 x 245 x 110 mm
- Objem (l): 13
- Provedení vnitřní: Nerez
- Provedení vnější: Nerez
- Příkon (W): 4000
- Napětí (V): 230
- Výrobce: Movilfrit
- Voda/olej (l): 3,5/10
- Provedení fritézy: jednoduchá
Systém Voda - Olej je založen na principu rozdílných měrných hmotností oleje a vody, přičemž sloupec oleje, "plovoucí" na hladině vody je od ní ostře oddělen. Voda pak plní jednak funkci jakéhosi filtru v okamžiku, kdy se nalévá skrz vychladlý olejový sloupec a strhává sebou nečistoty z oleje, a jednak slouží jako záchytná vrstva pro všechny drobty, které se oddělí od fritované potraviny. Ty zůstávají na dně nádoby ve vodě a nemohou se tak nadále spalovat v oleji a způsobovat jeho chuťové nebo aromatické změny. Při denním vypouštění vody se odstraňují. Systém fritéz olej - voda umožňuje fritovat různé potraviny, aniž by se vzájemně mísily jejich chutě. Při fritování se z potravin uvolňuje vlhkost, která se částečně odpaří nad hladinu oleje, ale část zkondenzuje a klesá ke dnu nádoby a spojí se s vodou již přítomnou. Proto je fritéza vybavena šikmou přepadovou trubkou s uzavíracím ventilem, kterým se nadbytečná voda vypouští, aby se udržoval její stálý objem.
Systém pohyblivých topných těles. U nepohyblivých topných těles, která se v zájmu využití prostoru umísťují co nejblíže ke dnu olejové vany, je nutno ohřívat celý objem oleje nad nimi, i když právě fritujeme menší dávku potravin. Fritéza se systémem pohyblivých těles, která lze zvýšit do polohy umožňující prohřívat jen nutnou vrstvu oleje, má řadu významných výhod: - Úspory energie tím, že ohřívá pouze potřebný objem oleje v . každém koši fritézy. - Vyšší rychlost fritování s menší spotřebou energie dává rychlejší výsledek, neboť zahříváme menší objem oleje. - Větší trvanlivost oleje, neboť nezahříváme celý jeho objem a tím ho méně zatěžujeme. Navíc odpadlé částečky potravin padají na dno a nepřipalují se, usazují se tam a vypustí se s nadbytečnou vodou
Parametry
Příkon elektrický (kW) | 4,0 |
Napětí (V) | 230 |
Typ | Elektrický |
Objem oleje | 10 Ltr. |
Objem vody | 3,5 Ltr. |
Příkon elektrický (kW) | 4,0 |
Napětí (V) | 230 |
Typ | Elektrický |
Objem oleje | 10 Ltr. |
Objem vody | 3,5 Ltr. |